Zapraszamy.

W środę 13 września gościem „Spotkań przy Ruczaju” będzie Barbara Piszczór. Otwarcie wystawy prac rozpocznie się o godzinie 18.00. Spotkanie poprowadzi Beata Zalot.

Barbara Piszczór urodziła się i żyje na Podhalu w wiosce Suche koło Poronina. Ukończyła wydział malarstwa na ASP w Krakowie u Prof. Stanisława Rodzińskiego i Prof. Jacka Waltosia. Od 14 lat jest nauczycielem plastyki. Malarstwo traktuje jako coś wyjątkowego. Daje jej poczucie spełnienia i szczęścia jest też terapią i wyzwaniem. W malarstwie najbardziej autorkę fascynują ludzie, pejzaż i autoportrety. W autoportretach stara się zapisać znaczącą dla niej chwilę.

Spotkanie jest kolejnym z cyklu spotkań, w trakcie których przedstawiane są prace artystów wspierających Fundację im. Adama Worwy. Artyści przekazują na rzecz Fundacji swoje prace, które można później nabyć na imprezach charytatywnych. W trakcie wernisażu można również wesprzeć działania Fundacji dobrowolnym datkiem.