Maciej Kusper - www.refundacjaadcetrisu.pl

Maciej Kusper – www.refundacjaadcetrisu.pl

Cześć! Nazywam się Maciej Kusper i jak pewnie wiecie choruje na Chłoniaka Hodgkina.

Dzięki Wam leczyłem się lekiem Brentuksimab (Adcertis), który nie jest refundowany. Przyjąłem 6 dawek tego leku co poskutkowało chwilowym zatrzymaniem choroby i przedłużyło mi życie w dobrym samopoczuciu już prawie o rok.

Co więcej leczenie to dało mi szansę doczekać udziału w badaniu klinicznym najnowszego leku na ziarnicę złośliwą Nivolumab (PD-1). Badanie to  rozpoczęło się 5 maja i już przynosi pierwsze efekty.

W tej chwili jestem po 3 dawkach leku. Stan zdrowa bardzo mi się poprawił, po 2 dawce została zaobserwowana częściowa remisja.

Ja mam to szczęście, że doczekałem tego leczenia, lecz gdyby nie wasza pomoc finansowa nigdy by do tego nie doszło.

Chciałbym oszczędzić innym konieczności organizowania zbiórek na własne leczenie. Stąd pomysł strony http://www.refundacjaadcetrisu.pl/ znajduje się na niej list do Ministra Zdrowia, z prośbą o refundację. Prosiłbym was o przeczytanie tego listu i przesłanie takiego lub podobnego na email ministerstwa zdrowia (podany na stronie). Może w końcu coś się zmieni …

Na stronie więcej o leku a także moje przemyślenia co do choroby i informację przydatne dla innych chorych, w przyszłości planujemy kolejne akcje, które mogą pomóc w refundacji Adcetrisu.