Finał za nami.

zumba2 zumba3 rajd rajd2

Finał akcji Pola Nadziei 2015-2016

Za nami kolejna edycja akcji POLA NADZIEI – akcji, którą na Podhalu od sześciu lat prowadzi Fundacja im. Adama Worwy.

W środę odbył się III Żonkilowy Rajd Rowerowy. Wzięłi w nim udział uczniowie oraz nauczyciele z 4 szkół. Dziś natomiast miał miejsce UROCZYSTY FINAŁ –
ŻONKILOWY MARSZ NADZIEI oraz KONCERT przygotowany przez I LO im. Seweryna Goszczyńskiego. W wydarzeniu tym wzięło udział 28 szkół! DZIĘKUJEMY ŻE BYLIŚCIE Z NAMI.
Zarówno Rajd jak i Marsz były wyrazem jedności z chorymi – podopiecznymi Fundacji.

Chcemy podziękować wszystkim zaangażowanym w tegoroczną akcję POLA NADZIEI.

Dziękujemy panu Burmistrzowi Grzegorzowi Watysze, który objął akcję patronatem honorowym .
Dziękujemy pani Burmistrz Joannie Iskrzyńskiej Steg.
Dziękujemy panu Staroście KRZYSZTOFOWI FABEROWI.
Dziękujemy panu Staroście Władysławowi Tylce.
Dziękujemy panu Edwardowi Siarce.
Dziękujemy księdzu prałatowi Stanisławowi Strojkowi, który przygarnął nas 6 lat temu i wspomaga nas przez cały czas.
Dziękujemy księdzu proboszczowi parafii Św. Katarzyny – ks. Zbigniewowi Płachcie a także księdzu Tadeuszowi Skupniowi, który pobłogosławił uczestników Żonkilowego Rajdu Rowerowego.
Dziękujemy panu Nadleśniczemu Romanowi Latoniowi a także panu Krzysztofowi Przybyła.

DZIĘKUJEMY przedstawicielom mediów: Tygodnika Podhalańskiego – pani Beacie Zalot i panu Piotrowi Doboszowi. Podhale 24 – pani Sabinie Palce i panu Michałowi Adamowskiemu , Podhale Region – pani Ani Szopińskiej, Gościa Niedzielnego – panu Janowi Głąbińskiemu, telewizji kablowej – panu Robertowi Makowskiemu, telewizji internetowej TV Podhale Info – panu Marianowi Palluthowi i oczywiście – Zbyszkowi Krauzowiczowi, który od samego początku zawsze jest z nami.

Dziękujemy kierowcom wszystkich wspaniałych samochodów:)
które przyjechały do nas z Zakopanego i z Nowego Targu

Dziękujemy wszystkim sponsorom a są to:

Burmistrz Miasta Nowy Targ – pan Grzegorz Watycha
Wydawnictwo Znak,
Pan Edward Siarka,
Nadleśnictwo Nowy Targ
Handlowo Produkcyjna Spółdzielnia Pracy
Piekarnia Iskrzycki
Firma Grafit,
Pan Wojciech Rajski
TelePizza
pani Renata Lizoń,
pani Beata Kowalczyk,
Firma Małpi Gaj,
MCSiR – basen miejski
Deja Vue
Agata Sobczak Firma Markpol.
Firma Steskal – Zbigniew Steskal
TRANSPORT MEDYCZNY – pan Adam Dunajczan
Restauracja Ruczaj

Dziękujemy PODHALAŃSKIM AMAZONKOM, że po raz kolejny były z nami!

W sposób szczególny chcemy podziękować wszystkim szkołom – Dyrekcji, nauczycielom zaangażowanym w akcję i oczywiście uczniom. To dzięki Wam akcja wpisuje się w podhalańską tradycję i coraz bardziej rozwija.

Dziękujemy I LO, które przygotowało dzisiejszy V Charytatywny Koncert „Goszczyński dla Fundacji im. Adama Worwy”. Dziękujemy pani Marcie Domalik, księdzu Ryszardowi Kilanowiczowi, wszystkim wspaniałym artystom, prowadzącym koncert, wolontariuszom na stoiskach a także wszystkim, którzy przygotowali poczęstunek.
Dziękujemy temu na którego mogliśmy wielokrotnie liczyć, ratującemu nas wielokrotnie z opresji, organizującemu wolontariuszy w 5 minut i będącemu mimo przeciwności dzisiaj z nami – PANU WOJCIECHOWI GRZYBKOWI, któremu życzymy zdrowia!!!

Nie byłoby dzisiejszego koncertu gdyby nie przychylność MOK-u. Dziękujemy panu dyrektorowi – Robertowi Kowalskiemu. Dziękujemy panom od obsługi – od dźwięku i od światła.

Wielkie podziękowania składamy nauczycielom i uczniom, którzy przygotowali się razem z nami do zatańczenia w Rynku. Nie mogłoby się to odbyć gdyby nie wspaniała młoda osoba, która specjalnie przyjeżdżała z Krakowa by nas przygotować- Kasia Krauzowicz. To ona przygotowała układ taneczny i ćwiczyła z nami oraz z uczniami w szkołach.
DZIĘKUJEMY!!!!!