Finał akcji POLA NADZIEI

WIELKIMI KROKAMI ZBLIŻA SIĘ KOLEJNY FINAŁ AKCJI POLA NADZIEI.

1 czerwca 2016 roku spod kościoła św. Katarzyny wyruszy III Żonkilowy Rajd Rowerowy.

Dwa dni później – 3 czerwca 2016 roku zgromadzimy sie na płycie Rynku o godz. 9.00 skąd wyruszymy współnie  w III Żonkilowym Marszu Nadziei w kierunku MOK-u.

Wstępny program przebiegu finału to:

1 czerwca 2016r (środa):

9.00 -zbiórka przed kosciołem św. Katarzyny w Nowym Targu, wspólna krótka modlitwa i błogosławieństwo.

9.15 – Start Rajdu

ok. 11.00 – spotkanie na terenie przy Wiacie  Nadleśnictwa Nowy Targ, gdzie będzie czekał na nas poczęstunek i odbędzie się biesiada uczestników.

Oczywiście wzorem lat ubiegłych zachęcamy wszystkie szkoły do przybycia do Nowego Targu, jeśli jednak z powodu dużej odległości nie będziecie mogli do nas dotrzeć zachęcamy: jedźcie z nami „u siebie”, wybierzcie w Waszej miejscowości trasę i wyruszcie nią w tym samym czasie co my. Warunkiem uczestnictwa w rajdzie jest posiadanie kasku oraz elementów odblaskowych. Nauczyciele prowadzący będą czuwać nad bezpieczeństwem uczestników. Serdecznie zapraszamy wszystkie szkoły do udziału w III Żonkilowym Rajdzie Rowerowym.

3 czerwca 2016roku (piątek):

9.00 – zbiórka uczestników na nowotarskim Rynku

• powitanie
  • niespodzianka

9.45 – przemarsz ulicami miasta do MOK – u
10.00 – Rozpoczęcie Koncertu Finałowego

• ogłoszenie wyników konkursów – na żonkilowy breloczek i poetyckiego
  • wręczenie nagród
  • udział w V Koncercie Charytatywnym „Goszczyński dla Fundacji im. Adama Worwy”

Prosimy, aby uczniowie wraz z nauczycielami przygotowali transparenty z sentencjami i hasłami nadesłanymi na konkurs poetycki. Chcielibyśmy aby Rynek zakwitł żonkilami! Ponieważ te prawdziwe niestety już przekwitły, prosimy aby uczniowie przynieśli żonkile zrobione własnoręcznie. Miło będzie jeśli uczestnicy marszu będą ubrani w żółtym kolorze żonkila.