Cennik usług – TERAPIA MASTER

Zabieg indywidualny

Czas trwania : 30 min.

Cena PLN:40 zł

Możliwość zarezerwowania sprzętu dla min. 10 os. grupy zorganizowanej np. piłkarzy, narciarzy etc.

Czas trwania: 5 godz.

Cena: 350 zł od grupy

Terapia Master – Czym jest??

To system ćwiczeń wg Norweskiej Szkoły Ćwiczeń metody S-E-T (SLING EXERCISE THERAPY).Jest bezbólową, bezwysiłkową terapią funkcjonalną, gdzie pacjent wykonuje precyzyjne ruchy oparte na zasadach fizjologicznych według naturalnych osi ruchu. Ćwiczenia uwalniają od nadmiernego napięcia i bólu, jak podczas ćwiczeń w wodzie, a do tego wykonuje się je bardzo precyzyjnie zgodnie z osiami ruchu.

Celem ćwiczeń terapeutycznych jest:

• osiągnięcie jak najszybszej poprawy stanu fizycznego

• ustabilizowanie i powrót do prawidłowego poziomu funkcjonalnego

Osoby niesprawne ruchowo, na wózkach inwalidzkich, również mogą korzystać z Terapii Master. Rehabilitacja znacznie poprawia funkcje, umożliwia większą samodzielność i poprawia jakość życia. Terapia Master jest doskonałym dodatkiem do innych ćwiczeń ruchowych.

Zalety Terapii Master:

• terapeutaindywidualnie dobiera program ćwiczeń

• nie powodują bólu ani nacisku na uszkodzoną tkankę

• regularne ćwiczenia poprawiają ogólną sprawność fizyczną

• ćwiczący toleruje większy wysiłek oraz szybciej powraca do formy po przedłużonym wysiłku fizycznym

• doskonale nadaje się do ćwiczeń z pacjentami po udarach

1. Ćwiczenia głębokich mięśni stabilizacyjnych kręgosłupa

2. Siłowy trening mięśniowy bez ciężarków i niebezpiecznego obciążania stawów (siłownia) , a z wykorzystaniem ciężaru własnego ciała

3. Trening sensomotoryczny czyli odtwarzanie pamięci ruchowej i umiejętności kontrolowania właściwego położenia własnego ciała – zapobieganie nawrotom dysfunkcji narządu ruchu.

Zastosowanie Terapii Master w rehabilitacji:

• schorzeń kręgosłupa dorosłych i dzieci

• bólów kręgosłupa u kobiet w ciąży i po porodzie

• chorób zwyrodnieniowych stawów kolanowych, biodrowych łokciowych, barkowych

• stanów po operacjach kręgosłupa , stawów obwodowych

• stanów po urazach kończyn- również unieruchomionych opatrunkami gipsowymi

Ćwiczenia z wykorzystaniem Terapi Master stosowane w szerokim zakresie mogą przynosić korzyści:

• terapeutom: TERAPI MASTER umożliwia wykorzystanie szerokiego wachlarza ćwiczeń leczniczych i stworzenia indywidualnego programu leczniczego dla każdego pacjenta,

• pacjentom: ten sam sprzęt może być wykorzystany w gabinecie terapeuty jak i w domu pacjenta. Jest bezpieczny i bardzo efektywny. Może być wykorzystywany przez wszystkich członków rodziny,

• sportowcom i entuzjastom fittnesu: ćwicząc na TERAPI MASTER szybko wzmacniamy siłę, stabilność i elastyczność mięśni, więzadeł i stawów, wykonujemy trening proprioceptywny.

Celem umówienia zabiegu zapraszamy do siedziby: Fundacji im. Adama Worwy w Nowym Targu, ul. Królowej Jadwigi 48 bądź pod nr tel: 18 266 57 30